بقائی: آمریکا عدالت‌خواهان را تحریم و نسل‌کش‌ها را آزاد گذاشت سوئد سفیر ایران را احضار کرد پاسخ رسمی مسکو برای تحویل بشار اسد ایران: تلاش‌های آمریکا برای لاپوشانی نقض‌های بین‌المللی مزورانه است نطق خبرساز ترامپ درباره تهدید هسته‌ای ایران چه کسانی طالبان را تطهیر می‌کنند؟ سفارت روسیه در تهران بیانیه صادر کرد/ آزادی تبعه‌ای که پاییز گذشته بازداشت شد نام گروسی در میان مخاطبان موبایل هک‌شده مقام اسرائیلی پزشکیان: آمریکا برای ادامه مذاکره شرایط تحقیرآمیزی مطرح می‌کند که بنده حاضر به پذیرش آن نیستم حنظله گوشی نفتالی بنت را هک کرد پوتین: شرق اوکراین را تصرف خواهیم کرد شنیدن صدای انفجار در نزدیکی پایگاه هوایی در استان صلاح الدین عراق وزارت خارجه ایران: ونزوئلا حق دفاع از خود در برابر هر تعرض خارجی را دارد رسانه‌های عبری: نیرو‌های جدایی‌طلب جنوب یمن تماس‌هایی با تل‌آویو برقرار کرده‌اند بندر نشطون از دست ریاض خارج شد

سفر هیاتی از طالبان به ایران برای بررسی مسائل مرزی

هیاتی از طالبان برای شرکت در هفتمین اجلاس کمیسیون عالی مرزی میان ایران و افغانستان وارد تهران شده است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۸ - ۰۸ تير ۱۴۰۱ - 2022 June 29
کد خبر: ۱۴۰۴۴۸

به گزارش راهبرد معاصر، هیات حکومت سرپرست افغانستان به ریاست «مولوی سعدالله بلوچ» رئیس اداره همکاری‌های امنیتی و امور مرزی وزارت خارجه این کشور جهت حضور در هفتمین اجلاس کمیسیون عالی مرزی میان ایران و افغانستان وارد تهران شده است.

در این سفر سعدالله بلوچ را ۱۴ فرد از وزارت‌خانه‌های دفاع، انرژی و آب، کشور، امور خارجه و امور قبایل و مرز‌های افغانستان همراهی کرده و قرار است این اجلاس به میزبانی تهران برگزار گردد و مسائل مختلف مرزی میان دو کشور حل‌وفصل گردد.

پیش از این هیات عالی ایران به سرپرستی سردار رضایی جانشین فراجا در شهرستان مرزی تایباد با هیات افغانستانی دیدار کرده بود و توافقات اولیه برای ادامه این نشست‌ها و حل برخی مسائل و مشکلات مرزی صورت پذیرفته بود.

وجود برخی مشکلات مرزی و ایجاد هماهنگی بیشتر جهت مبارزه با قاچاق موادمخدر و انسان و همچنین مبارزه مشترک با فعالیت گروه‌های غیرقانونی در مرز‌های مشترک از جمله مسائلی‌ست که انتظار می‌رود در این اجلاس و نشست‌های آینده پیرامون آن‌ها بحث و تبادل‌نظر صورت گرفته و منجر به توافقات اساسی میان تهران و کابل گردد.

در زمان حکومت سابق افغانستان به دلیل عدم اشراف دولت کابل بر مناطق مرزی همواره شاهد بروز مشکلات عدیده در مرز‌های مشترک بوده‌ایم که اکنون انتظار تهران این است که با استقرار حکومت جدید و حرکت به سوی امنیت‌سازی در سراسر اف. غانستان، مسائل مرزی میان دو کشور نیز به سمت حل شدن پیش رود.

این سفر در حالی صورت گرفته که نیرو‌های مرزی در شمال استان سیستان و بلوچستان ایران که هم‌مرز با افغانستان است، در ساعات پایانی روز سه‌شنبه (روز گذشته) با گروهی از اشرار که از خاک افغانستان قصد تعرض به خاک ایران را داشتند در گیر شدند که این افراد مسلح، پس از یک درگیری کوتاه، از منطقه متواری شدند.

در این درگیری مسلحانه، "محمد صیاد" از نیرو‌های مرزبانی، بر اثر اصابت گلوله به شهادت رسید./فارس

ارسال نظر